A boldogság öt egyszerű kelléke

A mai rohanó, nehézségekkel teli világban sokan küszködnek általános rosszkedvvel, amely amerikai pszichológusok szerint könnyen leküzdhető lenne, ha egy kicsit jobban figyelnénk magunkra és persze egymásra, és betartanánk néhány egyszerű életvezetési szabályt:

1. Mosolyogj! – egy híres amerikai színésznő már az 50-es években megmondta a tutit, hogy „senkit nem érdekel ha rossz a kedved így, akár jól is érezheted magad”- azaz egy rosszkedvű, állandóan panaszkodó embert kerülnek mások, ha jókedvű vagy, és sokat mosolygsz, könnyebb barátokat szerezni, szívesebben töltenek időt mások is a társaságodban, amitől Te is jobban érzed majd magad.

2. Ismerkedj! – a jókedv és a boldogság másik kulcsa, ha az ember új barátokat szerez –állítják a szakemberek. Ahhoz persze elengedhetetlen, hogy nyitott legyél mások felé és akár tedd meg az első lépéseket, de az új barátok rengeteg új élményt és sok más pozitívumot hozhatnak a szürke hétköznapokba.

3. Sportolj, de legalábbis mozogj! – heti 3 nap, napi 1 vagy másfél óra mozgástól nemcsak egészségesebb leszel, de a közérzeted is jobb lesz – állítják a szakemberek szerte a világon. A mozgás során endorfin szabadul fel, amitől jobb lesz a kedved, amihez az is hozzájárul, hogy ha rendszeresen mozogsz, nemcsak csinosabb, de erősebb is leszel, amitől úgy érzed majd, legyőzhetetlen vagy.

4. Egyél jókat és főzz is magadnak! – Bizony a megfelelő ételek, sokban hozzájárulnak a jó közérzethez, ha pedig magadnak készíted el őket, akkor még kreativitásodat is tudod használni. Energiát adnak a bogyós gyümölcsök, a könnyű tésztafélék, a rizs, a sovány húsok. Receptek milliói vannak az interneten kezdőtől a haladóig, úgyhogy hajrá! Ráadásul rengeteg főzőtanfolyamra lehet jelentkezni, ahol amellett, hogy főzni tanulsz, még ismerkedhetsz is.

5. Lásd meg a jó dolgokat az életben! – Ha rossz a kedved, mindig gondolj azokra az emberekre, akiket szeretsz, ha nem vagy megelégedve magaddal, írj listát a jó tulajdonságaidról, ha egyedülálló vagy, nem arra kell gondolnod milyen rossz egyedül lenni, hanem arra, hogy szabad vagy és azzal ismerkedsz meg akivel akarsz.

Néhány egyszerű életigazság, amit talán nem véletlenül tartanak évszázadok óta a boldogsághoz, de legalábbis az elégedettebb élethez vezető út alapköveinek.

forrás: fokuszbanano.hu, glamourmagazine,

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?


  Vajon mennyi időnek kell eltelnie egy tragikus esemény után, hogy egy humorista már anélkül csinálhasson viccet belőle, hogy a nézők ízléstelennek tartanák? És tényleg csak az idő számít? Egy ...