A 10 legérdekesebb afrodiziákum

 

Az osztrigáról mindenki tudja, hogy serkentő hatású. De vajon a fahéjról, a tojásról, és a pulykahúsról is tudtuk ezt? Cikkünkben 10 olyan afrodiziákumot mutatunk be, melyek némelyikéről mi magunk sem tudtuk, hogy vágyfokozó hatású.

 

Dr Alan Hirsch, a chicagói  Smell and Taste Treatment and Research Foundation (Szaglás és Ízlelés Kezelés és Kutatás Alapítvány) neurológus pszichiátere megvizsgálta, melyek azok az illatok, amik a férfiakat beindítják. Az eredmények megerősítettek abban a hitünkben, hogy a férfiak a szívük mélyén dagi kis gyerekek, ugyanis a fahéjas sütemények bizonyultak a leghatékonyabbnak! Nézzük, mely ételekről derült még ki, hogy serkentőleg hatnak…

Avokádó
Az avokádót az aztékok ahuacuatinak hívták, ami annyit jelent: “here fa”, és a katolikusok szexuális varázsereje miatt ellenezték a fogyasztását. Ez nem vicc, viszont sokat elárul a gyümölcs erejéről…

Étcsokoládé
Az aztékok is vágyfokozó hatása miatt kedvelték annyira a csokoládét. És bár ez tudományosan nem bizonyított, az tény, hogy hatással van keringési rendszerünkre és szervezetünk szerotoninszintjére. És ha ez a két dolog csúcson van, akkor a szexuális étvággyal sincs gond.

Spárga
Azontúl, hogy a pisinket érdekes szagúvá teszi, ez a fallikus alakú zöldség bővelkedik E-vitaminban, amit sokszor szexvitaminként is emlegetnek. Az E-vitamin elengedhetetlen az egészséges libidó és a szexhormonok megfelelő egyensúlyának fenntartásához.

Fahéj
A fahéj illata az, ami a leginkább beindítja a férfiak fantáziáját. Süssünk valami finom édességet estére, vagy szórjuk meg reggeli cappuccinónkat egy leheletnyi fahéjjal!
Újdonság!

Tojás
A tojás a termékenység szimbóluma (ha nem tudnánk…:)) volt már az ókori Görögországban és az indiai Kama Sutrában is. Ha tehetjük, vásároljunk olyat, mely természetes megtermékenyítésből származik, ugyanis a gyári megtermékenyítéssel “készült” tojások sokkal kevesebb hormont tartalmaznak. Egy tanulmány szerint azok a férfiak, akik természetesen megtermékenyített tojásokat esznek sokkal nagyobb szexuális étvággyal, -aktivitással és -kitartással rendelkeznek, mint azok a társaik, akik “gyári” tojásokat esznek.

Epidemium grandiflorum (püspöksüveg)
Ezt a növényt kecskefűként ismerjük, ö… hogy is mondjuk, pozitív hatása miatt a kecskékre. Már több, mint 2000 éve használják a kínai orvoslásban, és gyakran tabletta formájában találkozunk vele a biotermékek polcán. Biztonságos és hatékony.

Spanyol légy
A világ legismertebb afrodiziákuma (és ezt is jól tudtuk!) egy kis rovar, illetve bogárka (nem is légy igazából). Hajdanán összezúzva alkalmazzák, ma sok termékben találkozhatunk vele. De csak óvatosan, mert extra hatásos! Egy picivel több, mint ami kell, és végzetes hibát ejthetünk… (Szerencsére erről gondoskodnak helyettünk a gyártók.)

Ginszeng
A ginszeng szintén egy népszerű kínai orvosság. Neve annyit jelent, hogy “férfi gyökér”, ami megmagyarázza hatását.

Fűszeres ételek
A csili és a paprika nem csak ételeinket, hanem szexuális életünket is feldobják. Ha bírjuk a csípős ízeket, ne nélkülözzük a konyhában, mert stimulálják idegrendszerünket és a férfiakat, nőket egyaránt beindítják.

Pulyka
Listánkban a pulyka a legutolsó, mert erről az ételről találtuk a legmeglepőbbnek, hogy szexuális stimuláló hatással bír. A benne található triptofán nevű anyag sokrétűen hat: émelygést is okozhat, de sokszor valamilyen más okból hajt minket az ágy irányába…

A természet csodás és sokszor meglepő érdekességeinek birtokában a táplálkozás egészen más megvilágításba kerül. Fedezzük fel, majd fordítsuk javunkra azokat a lehetőségeket, melyeket étkezésünkkel teremthetünk.

 

forrás: egeszsegguru.hu

Speak Your Mind

*

Ezt olvasta már?


A gasztronómia egy fontos területe a párkapcsolatnak, mégis szokták mondani, hogy annyira vagy egyáltalán nem fontos, hisz vannak éttermek, sőt, házhoz is szállítanak manapság. De mégis, van némi varázsa annak, ...