Varga Zoltán - NLP Life Coach; kommunikációs tréning, önismereti tréning, vezetői tréning, értékesítési tréning, értékesítő képzés, mély belső átalakulás, core transformation, nlp coach, life coach, business coach

11 mítosz a hazudós férfiakról

 

A férfiak hajlamosabbak a párjukat megcsalni, mint a nők? Meg kellene gyónni a másiknak, ha megcsalod? A megcsalás mindig csak a szexről szól? Olvasd a gyűjteményünket a megcsalásról szóló tévhitekről és igazságokról és arról, hogy mi van mögöttük.

 

A férfiak azért csalják a párjukat, mert boldogtalanok otthon.

Ez a tény inkább a nőkre jellemző. Ha hosszú ideje egy boldogtalan kapcsolatban élünk, akkor hajlamosak vagyunk másnál keresni az örömöket. A férfiak esetében azonban ez nem szükségképpen van így. Lehet, hogy egy igazán harmonikus kapcsolatban éltek, ahol naponta óriási szexben van részetek, ő mégsem hagy ki egy alkalmat sem, hogy kihasználja a kínálkozó alkalmat, főleg ha tudja, hogy megúszhatja a dolgot. Egy tanulmány bebizonyította, hogy a megkérdezett, boldog házasságban élő férfiak 56%-a csalta már meg párját, míg a boldog párkapcsolatban élő nők 34%-a is elkövetett már hűtlenséget.

 

A férfiak sokkal többször csapják be barátnőjüket.

Ez korábban valóban így volt. De mára egyensúlyba került a megcsalások száma férfi és női részről. Miért? Az okok ugyanazok, mint a férfiak esetében. Mert csábít az újdonság varázsa, vagy mert elcsavarják a fejed.

Vagy a másik, legtöbbször előforduló indok, az önjutalmazás. Mert nem ismerik el szépséged vagy az otthon anyaként és feleségként végzett munkád, vagy soha nem hallgatták meg a problémáid. (vannak napok, amikor egy új cipő vagy rúzs elég, hogy felvidítson, de van, amikor ez már kevés…)

Tehát a megcsalások száma közel azonos, viszont egy nagy különbség mégis van a két nemben. Mi nők százszor nagyobb bűntudatot érzünk, mint a férfiak, ezért nem is vagyunk képesek hazudni. Tehát a lebukások aránya a mi esetünkben sokkal magasabb.

 

A megcsalás csak a szexről szól.

Az esetek nagy százalékában a kapcsolatok kialakulását valóban csak a szex inspirálja, főleg mert a tiltott gyümölcs mindig csábítóbb. De nem mindig a szex a fő ok. A férfiak nagy többségében azt keresik egy futókalandban, amit a normális kapcsolatukban nem kapnak meg. Ez egyértelműnek tűnik, viszont az már korántsem nyilvánvaló, hogy erről maguk a megcsalók sem tudnak, csupán tudat alatt cselekszenek. Valaki a gyermek korában meg nem kapott szeretetet vagy az elveszett ifjúságát keresi. Néhányan a tökéletes kapcsolatukat rúgják fel egy félrelépés miatt, mert belebetegszenek ebbe az óriási harmóniába. Ez nem mindig a szexről szól.

 

Ha megcsal a párod, akkor már nem szeret.

Ez nem törvényszerű. De tükrözi azt, hogy nem tiszteli annyira a kapcsolatotokat, hogy megállja a csábítást és valószínűleg különbözik az értékrendet is. Néhányan képesek arra, hogy elválasszák egymástól a testiséget és az érzelmeket. Nem túl megnyugtató, de úgyis megcsalhat a párod, ha közben teljes szívéből szeret.

 

Az ex-el sosem csalnak meg.

Az ex-barátnővel való szexet a férfiak nem tekintik megcsalásnak, hiszen ez korábban természetes joguk volt. És ha ez természetes volt, akkor, most azt is alapvetőnek tartják, hogy ez csak egy futókaland. De az így történt félrelépés járhat a legnagyobb katasztrófával, mivel a volt barátnőnek eszébe juthat, hogy milyen jó lenne feléleszteni a kapcsolatot.

 

Ha köztudott nőcsábász a párod, akkor téged is meg fog csalni.

Ez majdnem mindig igaz. Ha a partnered, már több nőt is megcsalt életében, akkor az csak azt bizonyítja, hogy egyáltalán nem okul a saját hibáiból, sőt nem is érzi ezt hibának.

 

Mindig meg kell gyónnod, ha megcsaltad a párod.

Ha esélyes, hogy ki fog derülni a turpisság, akkor egy nagy gyónással még megmentheted a kapcsolatod, de ha több mint valószínű, hogy a félrelépésedre senki sem fog rájönni, akkor jobb, ha csukva tartod a szád. A legtöbb tanácsadó is inkább arra bíztat, hogy tartsd titokban a ballépésed, ha partnered amúgy sem száz százalékig stabil érzelmileg, mert ha meg is bocsát, akkor éket vehet igénybe a kapcsolatotok újjáépítése.

Ebben az esetben azonban neked kell komolyan elgondolkodnod, hogy mi sarkallt erre, hisz lehetséges, hogy nem a jelenlegi a párod az igazi. De, ha nem ő, a nagy Ő, akkor miért kínzod a jelenléteddel? Ideje átgondolni az érzelmeidet.

Mi a legrosszabb, amit tehetsz? Ha azért gyónod meg a bűneidet, hogy jobban érezd magad. A kirobbanó veszekedés ugyanis ezerszer nagyobb terheket fog a szívedre a rakni. És a partnerednek is hatalmas fájdalmat okozol.

 

Nem számít megcsalásnak, ha senki sem tud róla.

Ha soha többé nem látod az ideiglenes partnered, érzelmileg nem jelentett semmit az egész és még a biztonságra is ügyeltél, akkor semmisnek tekinthető az egész, mivel semmiféle következménye nem lesz. Ezzel az elmélettel csak egy baj van. Nincs olyan körültekintő ember, aki ne követne el hibákat. Ha nem is derül fény rögtön a kikacsintásra, számos időn belül valami úgyis fellebbenti a fátylat.

 

Ha nincs szex, akkor az, nem is megcsalás.

Ha érzelmileg ragaszkodsz valakihez és bár nincs köztetek érzelmi kapcsolat, az nem számít megcsalásnak. A legnagyobb probléma ezekkel a szoros kapcsolatokkal az, hogy gyakran eltűnik az hajszálnyi visszatartó erő, ami megakadályozza, hogy két ember egymásnak essen. Az ilyen érzelmi függéseknek végül úgyis ugyanaz lesz a vége. Meglepő, hogy az esetek 80%-ban a csábító fél egy munkatárs. És ha nem is történik meg végül a dolog, ha megosztod a legrejtettebb érzéseid egy másik emberrel, miközben a párod előtt titkolod annak létezését, te akkor is megcsalod őt, érzelmileg.

 

Ha másról fantáziálsz, az nem jelenti azt, hogy meg akarod csalni a párod.

Bár néhány szex terapeuta kifejezetten javasolja a szerelmi élet feldobására a fantáziálást, de ez csak a régóta fennálló kapcsolatok esetén javasolt. Ha egy másik létező emberről fantáziálsz, aki még elérhető közelségben is van, az gyakran vezet ahhoz, hogy a valóságban is beteljesítsd az igényeidet.

 

Ezek az afférok kapcsolatokat menthetnek meg.

Ezt a legendát csak azért találták ki, hogy valamivel eltakargathassuk a bűneinket. El tudnád képzelni, hogy valaha azt mondod a párodnak, hogy az azzal a lánnyal való afférod volt a legjobb dolog, ami valaha történhetett velünk?! Ha megcsalod a párod, akkor elárulod a bizalmat, ami kettőtök között kialakult. Ha életben marad is a kapcsolatotok, akkor is úgy érzitek majd, hogy a nehezteléssel, szomorúsággal és bűnösséggel van átitatódva az egész.

Forrás: fokuszbanano.hu

Minden vélemény számít!

Ezt olvasta már?
nem működő párkapcsolat


  Néha a kapcsolatok, gyorsan és drasztikusan véget érnek például egy nagy veszekedéssel (mondjuk hűtlenség vagy más ok miatt) és ilyenkor mindkét fél számára nyilvánvaló, hogy nincs tovább, ennyi volt. ...